Prvi put organiziran spust monocikala u Hrvatskoj

Autor:: T.M./Samobor.hr 5/14/2012 14:44

Drugi Cirkuski Ulični Festival U Samoboru popularno nazvan CU’FUS Fest održat će se u Samoboru za vikend od 17.do 20. svibnja, a posjetitelje očekuje mnoštvo-klaunova, žonglera, akrobata i muzičara iz Hrvatske i cijeloga svijeta koji će u centru grada izvoditi ulične predstave. Kroz igru, smijeh i veselje, zabavit će i zbližiti sve generacije posjetitelja koji vole cirkus. EXTREME CU’FUS prikazat će i ekstremnije cirkuske vještine poput hodanja po žici, plesa na svili, te spust monocikala.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Ove godine, po prvi put u Hrvatskoj, održat će se i izuzetno atraktivan brdski spust monocikala – Croatian Unicycle Tournament – C.U.T. CU’FUS počinje u četvrtak Vatrenom Paradretinom sudionika na trgu kralja Tomislava, a luda glazba, brojni šouovi, akrobacije i predstave za djecu, koje i odrasli smiju gledati, od jutra do kasne večeri, pobrinut će se za ugodno provedene dane u Samoboru. Sve predstave su dakako besplatne, a njihov raspored pogledajte na http://www.cufus.net/.

Probajte sok od koprive

Od stranih umjetnika na CU’FUS dolaze Goma i Migui Mandalasol (Argentina), Anaspitos (Velika Britanija), Barabba (Italija) Jukebox (Austrija) i Visi-baba (Srbija). Od hrvatskih nastupaju: Amixila, Klaun Marek, Nikol nikol, Kikiriki, Zvuk sjene, Vita-min, Cirkorama, Cigoman band, Ljerko i Zvekan, Fajerfal – filmski historijat cirkusa i drugi. Posebno se sitiču i Crveni nosevi odnosno klaunovi doktori kao humanitarni prijatelji festivala koji će kroz kabaretski program prezentirati svoj rad za pomoć bolesnima i ljudima koji pate.

Za gladne tu je kotao s eksperimentima od divljači i 78 vrsta gljiva, dok se za žedne toči poseban eliksir, a to je sok od koprive. Posebne atrakcije CU’FUS-a su spust monocikala, slackline odnosno hodanje po užetu, ples na svili i natjecanje u branju koprive.

U Samobor na CU’FUS može se pješice, busom, autom, na metli, monociklu, štulama ili svemirskim brodom. Dobro nam dođite, dobro nam ostajte i dobro se provedite, poručuju organizatori.