Dan grada Zagreba proslavite uz Najbolje hrvatske tamburaše

Domoljubne pjesme izvest će na Trgu dr. Franje Tuđmana i gosti: Dražen Žanko, VIS Jane i Klapa Kampanel. Na koncertu će nastupiti i Zlatko Vitez te Ivo Gregurević

FOTO: Plakat za Dan grada Zagreba

Nakon veličanstvenog koncerta na Trgu svetog Marka, a što se u povodu rođendana našega grada održao 27. svibnja, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva sugrađane na novi glazbeni spektakl u povodu Dana Grada Zagreba i Dana branitelja Grada Zagreba.

Ne dirajte mi ravnicu, Iznad polja makova i Croatio, ponosna u duši, samo su neke od pjesama koje će na koncertu u utorak, 30. svibnja na Trgu Franje Tuđmana izvesti Najbolji hrvatski tamburaši. Koncert koji počinje u 21,00 sat jedan je od slavljeničkih koncerata organiziranih u povodu Dana Grada i Dana branitelja Grada Zagreba.

Najpoznatije domoljubne pjesme izvest će ansambl kojeg se sjećamo i po imenu Zlatni dukati, a koji ove godine slavi 30 godina profesionalnog djelovanja. Široj su javnosti postali poznati baš u vrijeme Domovinskog rata, kada su svojim domoljubnim pjesmama podizali moral naših branitelja na prvim linijama obrane.

Stanko Šarić iz Najboljih hrvatskih tamburaša, na predstavljanju programa za Dan Grada i Dan branitelja, rekao je da mu je čast nastupiti na Trgu Franje Tuđmana, za koji su on i njegovi kolege posebno vezani jer su tu nastupili u povijesnom trenutku, na Cvjetnicu, prije prvih demokratskih izbora u Hrvatskoj.

– Uvjeren sam da će naši zagrebački branitelji uživati u koncertu i uglas pjevati s nama – rekao je Šarić.

Domoljubne pjesme, uz Najbolje hrvatske tamburaše, izvest će i gosti: Dražen Žanko, VIS Jane i Klapa Kampanel. Na koncertu će nastupiti i Zlatko Vitez te Ivo Gregurević.

Dan branitelja Grada Zagreba obilježava se od 2007. godine. Naime, 2006. godine Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba, pokrenula je inicijativu proglašenja Dana branitelja Grada Zagreba. Te godine su branitelji prvi put nakon završetka rata ponovno izašli na glavni gradski trg, gdje su ih, potpisujući inicijativu za proglašenje Dana branitelja, podržali i građani Zagreba.

Grad Zagreb i gradonačelnik su prepoznali inicijativu i važnost obilježavanja Dana branitelja te je pokrenuta službena procedura. Godinu dana kasnije Gradska skupština Grada Zagreba, službeno je donijela Odluku o određivanju Dana branitelja Grada Zagreba u spomen na Domovinski rat i branitelje Grada Zagreba.