Proslava Dana Svete Nedelje: Stanovnike oduševili Detour, Lidija Banić, Željko Pervan i nova knjiga Anđe Marić

U sklopu proslave Dana grada Svete Nedelje, na Trgu Ante Starčevića, u petak je nastupio Detour, oduševivši publiku koja ih je prvi puta imala prilike pozdraviti velikim pljeskom u svom gradu

Lidija Bačić, Foto: Teo Bekavac i Fotoklub KLIK

Proslava Dana grada Svete Nedelje veže se uz blagdan Presvetog Trojstva, kada se održavaju brojna događanja: izložbe slika, koncerti ozbiljne glazbe, sportski programi, zabavni prigodni programi uz nastup kulturno-umjetničkih društava te zabavni večernji programi uz koncerte.

Proslava Dana grada Svete Nedelje ove je godine trajala od 9. do 11. lipnja 2017. godine, po prvi puta pod budnim okom novog gradonačelnika Darija Zurovca. U sklopu proslave na Trgu Ante Starčevića, u petak 9. lipnja nastupio je Detour, oduševivši publiku koja ih je prvi puta imala prilike velikim pljeskom pozdraviti u našem gradu.

Anđa Marić, Foto: Teo Bekavac i Fotoklub KLIK

Subota prijepodne bila je rezervirana za promociju i prezentaciju ponude proizvoda svetonedeljskih proizvođača i udruga, a program za najmlađe uveličala je Anđa Marić predstavivši svoju novu knjigu.

Dječji glazbeni festival “Radost u pjesmi” ove se godine održao 17. puta te je ponovno ugostio mlade pjevače i plesače iz Svete Nedelje te goste iz Zagreba.

Poslijepodnevni je program ponudio Smotre povijesnih postrojbi i gostiju iz raznih krajeva Hrvatske, svečanu dodjelu priznanja akcije  “Zeleni cvijet”, te nastupe članica ZKUU Grada Svete Nedelje te Tamburaškog sastava “GOSPODARI TAMBURA”.

Tradicionalno, nedjelja je u sklopu proslave Dana Grada rezervirana za biciklijadu oko svetonedeljskih jezera te SVETONEDELJSKU ROŠTILJADU na Jezeru Kipišće, u Strmcu, natjecanje u pripremanju roštilja uz bogat zabavno – kulturni program za djecu i odrasle koji je zdušno odvodio poznati komičar Željko Pervan, a publiku dodatno zagrijala Lidija Bačić.