Bandić opet pobijedio- Proračun usvojen, tri zastupnika podržala, dvojica izbačeni iz svojih stranaka

Svoje mišljenje promijenili su Miroslav Polovanec, Jozo Milićević i Ilija Ćorić

Imamo Proračun. Milan Bandić i iz ove je bitke izašao kao pobjednik i još jednom dokazao kako je stručnjak u skupljanju većine. 27 zastupnika je prije početka sjednice tvrdilo kako Proračun neće podržati- što znači da Proračun pada. Čitavo jutro sipali su drvlje i kamenje na financijski plan.

– Proračun izgleda kao da su se djeca igrala- komentirala je Anka Mrak Taritaš.

Čitavo jutro zbrajale su se ruke, a mnogi bili sigurni u svoje stranačke kolege.

-Ta spekulacija više govori o onima koji su spekulirali nego o ljudima o kojima se spekulira – izjavio je Vladimir Feredelji, s liste Sandre Švaljek, nekoliko trenutaka prije nego li će kolega s iste liste podržati Bandićev Proračun.

-To je apsolutno nepristojno govoriti o drugim ljudima i sumnjičiti ih za nešto – komentirao je Tomislav Stojak.

A onda obrat. 26 ruku u zraku za prijedlog Proračuna. Pomoć je stigla od HSLS-ovog Miroslava Polovaneca, HSS-ovog Ilije Ćorića i nezavisnog Joze Milićevića.

Objavljuje Zagrebancija.com u Četvrtak, 13. prosinca 2018.

– Podržao sam Proračun jer mislim da nitko nema snagu na eventualnim izborima okupiti političku snagu. O mojoj budućnosti odlučit će gospodin Beljak – izjavio je Ilija Ćorić.

– Mislim da je danas politika dosegla novo dno – komentirao je Tomislav Tomašević.

HSLS-ov Polovanec odmah je izbačen iz stranke, a Anka Mrak Taritaš apelirala na Beljaka da ukoliko želi nastavak Amsterdamske koalicije isto učini i s Ćorićem.

Na izvanrednoj konferenciji, i Ćorić je udaljen iz stranke. Milan Bandić će u miru provesti još nekoliko dana u bolnici.

 

Objavljuje Zagrebancija.com u Četvrtak, 13. prosinca 2018.