U promet puštena nova ZET-ova autobusna linija Glavni kolodvor- Veliko Polje

Dugoočekivana autobusna linija Glavni kolodvor- Veliko Polje napokon je puštena u promet. Autobusi će voziti svaki sat, radnim danom i vikendom

U promet je puštena nova autobusna linija 241 Glavni kolodvor- Veliko Polje, na zadovoljstvo svih stanovnika naselja Veliko Polje.

– Dosad su naši građani i đaci išli u školu velikogoričkim busom, koji je znao biti problematičan. Često je pun prolazio pored stanice, pa djeca na stanici nisu mogla ući. Ti problemi se možda nisu toliko osjetili jer je linija vozila redovito – izjavio je Miljenko Arapović, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb- istok.

– To je za nas revolucija, srednjoškolci koji idu autobusom u grad, više neće morati stajati na Velikogoričkoj, koja je više nego prometna, nego stati ispred svoje kuće ili u glavnoj Velikopoljskoj, iz koje voze autobusi – dodao je Davor Matković, predsjednik Mjesnog odbora Veliko Polje.

Autobusna linija vozit će svaki sat, a putovat će trasom od Glavnog kolodvora, Bundeka, preko Sopota, Sloboštine, Dugava i Buzina do Velikog Polja, gdje je uspostavljeno početno- krajnje stajalište.

– Ovom linijom povezali smo škole u Novom Zagrebu, domove zdravlja, trgovački centar ali i Bundek. Zapravo, dobili smo ono što smo htjeli – zaključio je Arapović.