Projekt “Podrži mlade umjetnike”

Kreativne radionice i bogat kulturni program, sve se to nalazi na listi mjesnog odbora Trnjanska Savica kojeg predvodi proaktivna vijećnica Dunja Vuković.

U odboru su otvoreni za sve prijedloge svojih mještana te spremni za napredak, poručila je Dunja Vuković vijećnica MO Trnjanska Savica. Osim svojih samostalnih programa, MO Trnjanska Savica pridružio se programu Podrži mlade umjetnike te povodom toga održao već nekoliko izložbi.

Život mladih umjetnika dinamičan je i borben, upravo zbog toga je Lea Kranjčec odlučila pokrenuti projekt koji će promijeniti ne samo njen već i život njenih kolega umjetnika.

Iako je projekt još relativno malen, osnivačica je optimistična zbog sve većeg interesa za njega. Unatoč tome što je grad Zagreb prožet umjetnošću izložbe su zasada bile samo na otvorenim prostorima s iznimkom Mjesnog Odbora Trnjanska Savica.

Kao što to obično biva, ideja je začeta sasvim slučajno kao odgovor na problem jednog mladog umjetnika bliskog organizatorici. Već održavanje prve izložbe dovelo je do sve većeg broja zainteresiranih umjetnika a cilj je proširiti projekt na ostatak države.

Već sada su imali priliku ugostiti umjetnike iz ostalih gradova a svima onima koji imaju nedoumice oragnizatorica je poslala kratku ali slatku poruku.

Pravi duh i ljubav prema umjetnosti vidljiv je u svakom radu stoga je to zapravo i jedini uvjet sudjelovanja u ovom projektu.