Povezanost demografskih politika i poslovnih praksi

U sklopu projekta "Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce" održana je konferencija na kojoj se govorilo o novim zakonskim rješenjima te pogodnostima koje poslodavci u Hrvatskoj najčešće omogućuju roditeljima.

 

Misao vodilja partnera ovog projekta je zadovoljstvo radnika koji to zadovoljstvo prenose na obitelj.

“Ovo je jedan od onih nama vrlo korisnih događaja gdje otvoreno govorimo o onome što nam je iznimno bitno a to su obitelj, roditeljstvo, majčinstvo, koji su nam naravno ključ i stup cijelog društva.” poručila je Željka Josić državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

Ne ostaje sve samo na lijepim riječima i idejama već se u sklopu projekta aktivno radi na edukaciji i pomoći kako radnicima tako i poslodavcima.

Jedna od najbitnijih stvari kod zaspolenih roditelja je razumijevanje poslodavca za njihovu situaciju te fleksibilnost prilagodbe radnog vremena za što se i zalažu iz Ministarstva poručio je državni tajnik Ivan Vidiš.

S obzirom na cjelokupnu situaciju s padom nataliteta, poboljšanje demografske politike defintivno je korak ka svjetlijoj budućnosti naše domovine.