Priprema `tikvastih jela` za ovogodišnju Bučijadu

Autor:: Branka Derežić / Obiteljski radio Ivanić 3/13/2010 13:05

-.-PrtScr HTV-.-TikviceU organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanića, ove će se jeseni u Ivanić Gradu održati šesta Bučijada.

Kako bi dodali još poneki sadržajni prilog ovoj manifestaciji, krenuli su u prikupljanje recepata  u kojima glavnu ili sporednu ulogu imaju tikvice, buče, bundeve, tikve, sa  željom da se ‘tikvasta’ jela vratiti na naše stolove.


Iz Turističke zajednice pozivaju domaćice, svih generacija, kuharice i  kuhare u restoranima, koji pripremaju buče kao juhe, variva, slane delicije, slatki kolač, kompot, pekmez  ili na neki drugi način, da donesu ili pošalju svoje recepte. Namjera je objaviti knjižicu čija će jedina zadaća biti poticanje razmišljanja o bučama i njihov povratak u jelovnike. Uz svaki objavljeni recept bit će ime i prezime osobe koja ga je dala.

Recepti se šalju mailom na adrese info@tzig.hr ili marica.svetlecic@ivanic-grad.hr, poštom na adresu Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada, Moslavačka 11 10310 Ivanić-Grad ili ubaciti u poštanski sandučić TZ pored vrata Turističkog ureda (uz malu dvoranu POU) ili donijeti u Gradsku upravu  Grada Ivanić- Grada, Moslavačka 13, 10310 Ivanić-Grad kod Marice Svetlečić.