Preuređena prometnica od Mikulića do Šestina

Ulica Mikulići

Autor: Ana Kranjčić 11/22/2012 10:10

U srijedu je održana svečanost u povodu završetka radova na preuređenju ulice od Mikulića do Lukšića u zgradi Mjesnog odbora Medvedgrad. Nakon višegodišnjeg čekanja rekonstrukcije prometnice, stanovnici Medvedgrada, ali i svi ostali građani koji prolaze ovom rutom, napokon mogu odahnuti. 

– Dobili smo novu ulicu, dobili smo zaista jednu suvremenu, uređenu ulicu. Još nam treba samo autobus na ovom dijelu od Mikulića do zgrade Mjesnog odbora, pa ćemo imati sve da mogu mještani dolaziti ovdje s autobusom. Imamo obećanja da bi to iduće godine moglo biti riješeno. Trebamo tu napraviti okretište za autobus i onda će ostati svega 200 metara nepokriveno s javnim prijevozom – kazao je Mladen Dvojković, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Medvedgrad. 

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-Nogostup u MikulićimaDužina asfaltiranog, odnosno uređenog dijela prometnice iznosi nešto više od 1 200 metara. Iako su se nadležni iz mjesnog odbora nadali da će prije asfaltiranja proći kanalizacijska mreža na ovom području, ta investicija će, nažalost, morati pričekati neko bolje vrijeme.

– Otprilike deset godina je ovo bila potreba za uređenjem ovog dijela prometnice jer je bila u jako lošem stanju, skoro je bilo nemoguće prometovati njome. Ukupna cijena radova bila je oko 3 milijuna kuna, ali moram napomenuti da je cesta napravljena izvrsno sa svim pratećim sadržajima i riješen je jedan vitalan problem dijela stanovništva koje tu živi – objansio je Marko Grgić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec

Obnovljena prometnica znači sigurnost za vozače, ali i za pješake s obzirom da je s jedne strane ceste izgrađen nogostup. Ovom rekonstrukcijom omogućila se bolja prometna povezanost istočnog i zapadnog dijela grada.

– Naš zajednički zadatak je da građani bilo kojeg dijela grada žive što bolje, odnosno da imaju što bolju prometnu povezanost. Ovo preuređene ulice od Mikulića do Šestina je izuzetno važno, ne samo za stanovnike ovog dijela grada, nego za bolju prometnu povezanost od Črnomerca prema centru, preko Šestina, skroz do istočnog dijela grada jer se preko Šestina dolazi do Markuševca – istaknuo je Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine. 

Ova prometnica služi kao odličan alternativni pravac vozačima koji žele izbjeći prometne gužve na području donjeg dijela grada.