Pretrpani podzemni spremnici za odlaganje otpada kvare sliku Zaprešića

U Zaprešiću su još prije četiri godine krenuli s postavljanjem podzemnih spremnika za odlaganje otpada, kako bi se podigla kvaliteta života stanovnika.

FOTO: Čitateljica Zagrebancije

Kako bi se poboljšala kvaliteta usluge gospodarenja otpadom te podigli higijenski standardi i svjesnost korisnika o važnosti razvrstavanja otpada, u Zaprešiću su još prije četiri godine krenuli s postavljanjem podzemnih spremnika za odlaganje otpada.

“Podzemni spremnici kao rješenje za odlaganje otpada ujedno su i esteski prihvatljivi, a od građana očekujemo da nam budu partneri u održavanju čistoće”, naveli su tada iz tvrtke za obavljanje komunalnih djelatnosti na području Zaprešića, podsjetivši građane da podzemni spremnici sami po sebi ne mogu riješiti ništa ako nema savjesnosti i odgovornosti pojedinaca koji otpad trebaju odvajati onako kako je predviđeno Odlukom, Uredbom i zakonom.

Nažalost, u to smo se mogli uvjeriti i nakon fotografija koje nam je poslala jedna stanovnica Zaprešića.

FOTO: Čitateljica Zagrebancija
FOTO: Čitateljica Zagrebancija
FOTO: Čitateljica Zagrebancija
FOTO: Čitateljica Zagrebancija

Inače, Grad Zaprešić prošle se godine našao među pet najboljih gradova u Republici Hrvatskoj po kvaliteti života i to zahvaljujući prosječnom dohotku po stanovniku (39.017 kuna), niskoj stopi siromaštva (10,3 %) te prosječnom vitalnom indeksu (107,6 %). Među top pet je gradova i po broju visoko obrazovanih stanovnika (što je u Zaprešiću svaka 6,2 osoba), izdvajanjima za sufinanciranje cijene prijevoza od 3 % proračuna te po efikasnosti gradske uprave odnosno prosjeku ukupnih prihoda grada po zaposlenom (3.073.752 kune).