Predstavljen program za zanimanje budućnosti

Stručnjaci iz ovog područja sve su veća potreba u današnjem društvu

FOTO I TEKST: Press materijal

Zdrav i aktivan život postao je pojam današnjice koji će u budućnosti biti prvi na ljestvici prioriteta svakog pojedinca. Posao fitnes trenera postaje jedan od najplaćenijih u svijetu, pa ne čudi veliko zanimanje za upravo ovim zanimanjem. Hrvatski institut za kineziologiju prepoznavši potrebu za jednim od natraženijih zanimanja današnjice, fitnes trenerima i instruktorima, osmislio je kvalitetan studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima te znatno pomogao u edukacijibudućih nositelja razvitka kineziološke struke.

Institut je osnovan od strane Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a s ciljem osposobljavanja za poslove instruktora fitnesa. Polaznici će nakon završetka programa moći provoditi fitnes programe i pojedine oblike podučavanja, koji su oblikovani od strane kvalificiranih trenera, provoditi podučavanje odgovarajućih fitnes sadržaja koji su sigurni za klijenta te biti vrsni stručnjaci u domeni sporta i zdravlja.

Tijekom trajanja programa student će, kroz ukupno devet nastavnih cjelina, imati priliku saznati sve o osnovama medicine sporta, pedagogiji i komunikologiji u sportu, osnovama sporta i sportskog treninga, metodici podučavanja vježbi u fitnes programima, metodici podučavanja osnovnih vježbi u kardio fitnesu, praktična nastave i mnogo drugih korisnih nastavnih predmeta i savjeta. Program osposobljavanja realizirat će se provedbom nastavnog plana i programa odobrenog od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Stručnjaci iz ovog područja sve su veća potreba u današnjem društvu. Stjecanje najbolje naobrazbe s ciljem kako postati konkurentan na tržištu rada u epohi sporta i zdravlja ono je što Hrvatski institut za kineziologiju uspješno provodi.

Rok za prijave na natječaj svih zainteresiranih polaznika programa osposobljavanja Hrvatskog instituta za kineziologiju je do 01. ožujka 2019.godine do 16:00 sati, a upisi kao i prijemni ispiti provest će se u nedjelju, 10. ožujka 2019. godine. s početkom u 15:00 sati na Kineziološkom fakultetu U Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15).