Zološki vrt grada Zagreba dobio svoj prvi dokumentarni film pod redateljskom palicom Jasenke Haleuš

Promociju dokumentarca Divlje srce grada pogledajte večeras od 20.30 h na Jabuci TV

FOTO I TEKST: Press materijal

Dokumentarni film Divlje srce grada gledateljima daje jedinstven uvid u jedan od najljepših i najstarijih zooloških vrtova u ovom dijelu Europe.

Zoološki vrt grada Zagreba davne je 1925. godine osnovao Mijo pl. Filipović. Dom je to bio za tri lisice i dvije sove, a danas tamo posjetitelji mogu upoznati više od 370 životinjskih vrsta. One broje oko osam tisuća jedinki sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralježnjaka s gotovo svih kontinenata.

Zaljubljenici u životinjski svijet s velikim zanimanjem prate njihove ljubavi i pomladak. Upravo mnogobrojni mladunci svjedoče koliko je romantična i čarobna maksimirska šuma. Među najzanimljivijim životinjskim obiteljima su one afričkih i morskih lavova, zebri, gibona te crvenih pandi. Sa šetnica se većina tih životinja može vidjeti tijekom cijele godine, a zahvaljujući prvoj fazi modernizacije Vrta izgrađene su i „walk-in“ nastambe gdje se posjetiteljima pruža pogled na životinje bez vizualnih barijera. Na taj se poseban način mogu doživjeti lemuri i afričke ptice močvarice.

Dokumentarni film Divlje srce grada svemu tome daje novu perspektivu. Izvrsna snimateljska ekipa u fokus stavlja najvažnije stanovnike Vrta, a njihov krupni plan građane potiče na ljubav, poštivanje i zaštitu životinjskog svijeta.