Predstavljen novi singl Antonelle Malis

Hrvatska operna diva Antonella Malis, svojoj vjernoj publici, predstavila je novu pjesmu "Violina", koja je dio mjuzikla "Most"

Pjesma koja slavi ljubav i život – tim riječima najbolje se opisuje nova pjesma “Violina” glazbene dive Antonelle Malis, koja je po prvi puta predstavljena javnosti.

– Radi se o jednoj lijepoj priči duboke ženstvenosti, a postala je dio mjuzikla u nastajanju, koji se piše već tri godine. Mjuzikl pjeva o neodobrenoj ljubavi svoje mladih za vrijeme rata u Mostaru prošlog stoljeća, a se zove “Most”. Sama pjesma “Violina” više je crossoverskog izražaja i vjerojatno je za mene, kao opernu pjevačicu, drugačiji glazbeni izričaj u odnosu na sve što sam do sada radila – izjavila je operna pjevačica Antonella Malis.

Premijera pjesme i spota, dirnula je i samu autoricu stihova, koja se upravo pjesmom “Violina” po prvi puta predstavila javnosti na ovakav način.

– Do ideje je došlo preko pjesme “Violina”, na jednom umjetničkom punjenju duše u Veroni. Tamo smo, zajednički, spoznale kako nedostaju tekstovi za mjuzikl i tako se smo se dogovorile da krenemo s pjesmama, koje sam ja već dugi niz godina, imala u zbirci i krenule smo s “Violinom” – rekla je Vesna Boinović Grubić, autorica teksta.

S “Violinom” sve je krenulo, za obje žene, u drugačijem smjeru, a upravo je ta pjesma dala vjetar u leđa poznatoj glazbenici kako bi odvažnije krenula u novi glazbeni izričaj prema publici.

– Surađivala sam s divnim velikim orkestrima na raznim klasični glazbenim izražajima, ali uvijek taj jedan moj afinitet prema afinitet prema evergreenima, prema pop glazbi, čak su znali reći da imam taj estradni pristup prema publici kao klasična pjevačica. S vremenom vam dođe ta želja koji godina gradite, ali čini mi se da se upravo na radu ovog mjuzikla dogodio ključni klik – dodala je Malis.

Opernoj divi planovi su veliki, a prelaze i granice Lijepe naše. A za sve koji se žele baviti onime o čemu sanjaju ima i važnu poruku:

– Rekla bih da smo svi, zaista, poklon ovom svijetu i svatko od nas je važan i ima svoj zadatak, svoju misiju. Poručujem im da budu odvažni i hrabri i da se ne boje živjeti svoje strasti jer će tek tada osjetiti onu pravu radost koju daju za opću dobrobit – zaključila je Malis.