Predstavljanje grada Zagreba stranim ulagačima

Autor: www.zagreb.hr 5/3/2014 14:34

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u gradskoj palači Dverce održao prijem za strane ulagače u gradu Zagrebu. Tom prilikom gradonačelnik i njegovi suradnici predstavili su promotivnu publikaciju Grada Zagreba na engleskom jeziku pod nazivom „Invest in Zagreb – Knowledge, Talent, Vision“.

Publikacija predstavlja prednosti grada Zagreba kao ulagačke lokacije, među kojima se ističu izvrsna geografska pozicija, visokoobrazovana i produktivna radna snage s posebno dobrim poznavanjem stranih jezika, kvalitetne obrazovne i istraživačke ustanove te visoka kvaliteta života.

Publikacija je rezultat rada Radne skupine za poticanje ulaganja u gradu Zagrebu, koja djeluje pod vodstvom zamjenice gradonačelnika, Sandre Švaljek. Uz nju te zamjenicu gradonačelnika Vesnu Kusin, članovi radne skupine su pročelnici gradskih ureda i savjetnici gradonačelnika čije su djelatnost i aktivnosti u neposrednoj vezi s poslovanjem postojećih i potencijalnih ulagača.

Ovo primanje jedno je u nizu mjera aktivne politike grada Zagreba usmjerene kako privlačenju potencijalnih ulagača tako i njegovanju i produbljivanju suradnje s postojećim stranim ulagačima.