POZIV GRAĐANIMA: Predložite lokacije za pojačani nadzor sudionika u prometu pod utjecajem alkohola i droga

Prijedloge građani mogu dostaviti na adresu zagrebacka@policija.hr od utorka 4. lipnja do utorka 11. lipnja 2024. godine

U skladu s planom aktivnosti organizacije „ROADPOL-a“ od 17. do 23. lipnja 2024. godine provest će se preventivno-represivna akcija „Nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga“, dok će se od 21. lipnja u 7 sati do 22. lipnja u 7 sati provoditi 24-satni pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga – priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

– Pozivamo građane da nam od utorka 4. lipnja do utorka 11. lipnja 2024. godine, na e-mail adresu zagrebacka@policija.hr predlože lokacije na kojima smatraju da bi bilo korisno provoditi pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga – poručili su.

Akcijom je predviđeno provođenje mjera usmjerenih na ostvarivanje veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, kao i drugih težih prometnih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.