FOTO: Požar na Jelenovcu u sportskom centru gasi 80 vatrogasaca

Vatrogasci su na terenu i gase požar. Kako javljaju naši novinari s terena, pauk vozila dižu automobile parkirane u blizini

U sportskom centru na Jelenovcu izbio je jutros požar. Izgorjela je dvorana i restoran u sklopu ŠRC Jelenovac. Gusti dim nadvio se nad Zagrebom, vidi se čak i s Trga bana Josipa Jelačića što je izazvalo zabrinutost građana.

Na terenu je 80 vatrogasaca i 15 vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Kako javljaju naši novinari s terena, pauk vozila dižu automobile parkirane u blizini.

Zapovjednik vatrogasne postaje Centar Igor Župančić je ozlijeđen stoga je vođenje intervencije preuzeo Zapovjednik vatrogasne postaje Centar Zoran Gorički.  Zbog visokih temperatura i stanja na požarištu dolazi do brze dehidracije gasitelja, pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ mjere kakvoću zraka. ZET je privremeno obustavio autobusnu liniju 139 koja prometuje ovim dijelom grada.

Uzrok požara zasad se ne zna.

Mnogi su pretpostavljali da je požar krenuo iz trafostanice. Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama to opovrgava, naime trafostanica nije izgorjela. Kalinić dodaje kako je navodno požar krenuo iz restorana, točnije kuhinje, no to još treba istraga ustvrditi.

Vatrena buktinja u jednom trenutku približila se obiteljskom kući.

– Tko bi mogao biti ravnodušan? Osjećala sam se uplašeno , no kada su došli vatrogasci sam se smirila. Zamislite da vam izgori cijela imovina, sve što ste godinama stvarali. Ovo je užas-  rekla nam je Estera Grgić Ocvek, uz čiju obiteljsku kuću, odnosno, dvorište se nalazi ŠRC Jelenovac.

Ovo nije bila jednina intervencija zagrebačkih vatrogasaca jutros, naime u naselju Ferenščica nešto prije podne odjeknula je eksplozija s 8. kata stambene zgrade. Nastali požar gasilo je 17 vatrogasaca s četiri vozila, uzrok požara znat će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid. Ovo zagrebačko jutro dokaz je da požari u ljetnim mjesecima ne pogađaju samo Dalmaciju.