Povijest Kupinečkog Kraljevca kroz fotografije

Autor: Željko Buzov 6/30/2014 14:09

U novom prostoru mjesne samouprave u brezovičkom naselju Kupinečki Kraljevec otvorena je povijesno-kulturna izložba koja ima ukupno 31 post-kolaž s više od sto fotografija.

-.-Željko Buzov-.-U dvorani za odvijanje društveno-političkog života postavljene su kolaži iz povijesti naselja (stara pučka škola, muzička skupina u svadbi na kolima iz 1942. godine, odstrijeljen vuk u šumi četrdesetih godina, prvi asfalt u naselju, prva autobusna linija, prvi televizor, prvi javni vodovod, zadnji volovi i slično).

U dvorani za sport i rekreaciju postavljeno je 19 postova-kolaža o razvoju sporta u Kupinečkom Kraljevcu. Opisana je prva sportska igra ‘prasičkanje’, kao i začeci igranja nogometa u Kupinečkom Kraljevcu. Prve fotografije su iz 1963. (dječja igra graničar”) i 1966. (škola skijanja). Zatim slijede fotografije o prvom malonogometnom igralištu iz 1978. Prikazana je izgradnja polivalentnog asfaltnog igrališta 1992., boćališta, igrališta za odbojku na pijesku, dječjeg igrališta i brojne aktivnosti na istima.

Posebno su interesantna četiri posta-kolaža o skijalištu u Kupinečkom Kraljevcu u razdoblju od 1983. do 1987. godine.

Svečanost je nastavljena velikom smotrom folklornih i kulturno-umjetničkih društava te koncertom na kome je zvijezda večeri bio poznati zabavljač Zlatko Pejaković.