Postani Vinska kraljica Zagrebačke županije

Zainteresirane djevojke s područja Zagrebačke županije u dobi od 20 do 28 godina mogu se prijaviti na natječaj za Vinsku kraljicu do 13. rujna

Zagrebačka županija spada među najcjenjenije vinorodne krajeve Lijepe naše. Upravo iz tog razloga 2002. godine Zagrebačka županija pokrenula je izbor za Vinsku kraljicu, koja među brojnim kvalitetama mora posjedovati i istančan ukus te široko znanje o ovom najpopularnijem alkoholnom piću .

– Vinske kraljice Zagrebačke županije moraju znati mnogo detalja o vinima. To znanje one prenose svim zainteresiranim skupinama, ljudima koji žele znati što vino zapravo jest. Ali svi znamo kako je vino prije svega prehrambeni proizvod koji odlično nadopunjava ukusnu hranu – rekao je Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije.

Ambasadorice Zagrebačke županije nakon isteka mandata postaju članicama Udruge vinskih kraljica Zagrebačke županije i tako tvore elitno društvo vrsnih vinskih stručnjakinja.

– Funkcija Udruge vinskih kraljica Zagrebačke županije je promocija vina, vinarstva, vinogradarstva i vinara Zagrebačke županije. To je mjesto na kojem sve bivše Vinske kraljice aktivno nastavljaju svoje kraljevanje i možemo reći da nikada ne predaju lentu. Mi prenosimo svoje iskustvo i znanje budućim Vinskim kraljicama naše županije – navela je Kristina Vugrin, predsjednica Udruge vinskih kraljica Zagrebačke županije.

Trenutno je u tijeku natječaj za 16. po redu Vinsku kraljicu.

– Očekujemo veliki broj prijavljenih djevojaka s područja Zagrebačke županije. Uvjet je da su to djevojke u dobi između 20. i 28. godina. Svaku kandidatkinju očekuje novo iskustvo, nove spoznaje, novi način viđenja, ali i puno lijepih doživljaja iz svijeta vina Zagrebačke županije – objasnila je Gordana Županac, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Sve zainteresirane djevojke mogu se prijaviti do 13. rujna, a više detalja o samom natječaju možete saznati na službenim stranicama Zagrebačke županije.