Posljednja etapa biciklističke utrke Tour of Croatia ponovno starta u Samoboru

Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih hrvatskih sportskih događaja i ove se godine utrka prenosi u 177 zemalja na svim kontinentima

Press materijal

Četvrto izdanje poznate hrvatske biciklističke utrke Tour of Croatia počinje 17. travnja u Osijeku, a u šest dana, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara, proći će kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske. Ove godine još zahtjevnija utrka ugostit će timove iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), a Samobor je domaćin starta posljednje, šeste etape ove atraktivne utrke.

Press materijal

Nakon starta u Osijeku, u utorak 18. travnja, cilj prvog dana bit će Koprivnica, a vozači će na stazi dugoj 227 km proći kroz čak dva parka prirode Kopački Rit i Papuk. U srijedu, 18. travnja utrka seli u Karlovac, odakle kreće etapa dužine 235 km, te prolazi kroz dva nacionalna parka Plitvička jezera i Velebit, s uzbudljivom završnicom u Zadru. Treća etapa duga 134 km vozit će se iz Trogira, s ciljem na 1762 metra visokom, drugom po visini vrhu Hrvatske – Svetom Juri na Biokovu. Nakon brdskog cilja prethodnog dana, start 4. etape preselit će se u Općinu Starigrad, a nakon 171 km duge etape, čeka nas uzbudljiva završnica u Crikvenici. Pretposljednja, peta etapa, dugačka 148 km, donosi nova uzbuđenja jer, nakon starta u Rapcu, bicikliste očekuje cilj na Učki na Poklonu gdje će se popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane.

Press materijal

Posljednja etapa, duga 151,5 km, ona u nedjelju, 22. travnja, starta u 13 sati sa samoborskog Trga kralja Tomislava, s ciljem na Trgu svetog Marka u Zagrebu, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika. Pozivamo sve sugrađane i njihove goste da od 12 sati budu na startu utrke i podrže biciklističke timove.

Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih hrvatskih sportskih događaja ove godine te je uz natjecateljsku komponentu, utrka i jedinstveni turistički proizvod. Naime ove se godine utrka prenosi u 177 zemalja na svim kontinentima čime postaje važan promotor prirodnih ljepota, kulturne baštine i gospodarskog potencijala gradova i regija kroz koje prolazi, ali i jedan od glavnih pokretača razvoja cikloturističke ponude i dolaska cikloturista te dodatnog unaprijeđenja imidža Hrvatske u svijetu.

Press materijal