Posjetili smo najveće zagrebačkog gradilište. Evo kada se očekuje puštanje žičare u promet

Iako je trebala biti puštena u promet na Dan grada Zagreba, 31. svibnja, Zagrepčani će na žičaru morati pričekati još par mjeseci. Osim što smo doznali kada je u planu njeno puštanje u promet, zagrebački gradonačelnik otkrio je i model prema kojem će se naplaćivati karte.

Foto: Jabuka TV

U srpnju probna vožnja, a u rujnu otvorenje žičare za građane – najavio je to zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Drugim riječima, žičara ipak neće biti otvorena na Dan grada Zagreba, kao što je prvi čovjek metropole najavljivao.

“Zadnji tjedan sedmog mjeseca bit će probna vožnja, a u pogon će biti puštena koncem devetog”, rekao je Bandić.

Foto: Jabuka TV

Nakon skoro 13 godina čekanja, Zagrepčani, Zagrepčanke i turisti konačno će tako moći sjesti u žičaru u Gračanima i za svega 16 minuta doći na Sljeme, vrh Medvednice. A radove su, kaže, usporile okolnosti.

“Znate da sam rekao da ćemo je otvoriti za Dan grada Zagreba. Trebalo je to tako biti. Doppleymar je, kažu, najbolja tvrtka za žičare na svijetu, ali zbog covida-19 i potresa nisu mogli instalirati užad i gondole”, pojašnjava.

Foto: Jabuka TV

Otkrio je i detalj po pitanju cijene.

“Bit će dvije vrste cijene karata – jedna za sugrađane, a druga za turiste.”

Podsjetimo, prema špekulacijama koje su se pojavile početkom godine, cijena povratne karte za žičaru trebala bi iznositi 50 kuna. Građani smatraju da je to preskupo.