Poraz Mladosti, Medveščak i dalje bez boda

11/15/2009 12:16

Vaterpolisti Juga CO su na gostovanju u Zagrebu pobijedili Mladost sa 14:10 (3:2, 3:4, 5:0, 3:4): u utakmici sedmog kola Jadranske lige. Veliki hrvatski derbi odigran pred 1200 gledatelja protekao je u obostrano angažiranoj i efikasnoj igri. Prema viđenom u prvom dijelu utakmice teško je bilo zamisliti da će na kraju biti četiri pogotka razlike.

“Gospari” su dobili prvu, a “žapci” drugu četvrtinu. Utakmica je odlučena u trećoj četvrtini koju je Jug nakon furiozne igre dobio sa 5:0, a domaći to više nisu mogli dostići.

Dubrovčani su se u jučerašnjoj utakmici predstavili kao bolja momčad, dok se mladostašima kao olakotna okolnost može navesti izostanak reprezentativca Barača, te činjenica da su Hinić i Muslim igrali pod injekcijama.

Medveščak, drugi zagrebački klub u Jadranskoj Ligi, na gostovanju kod Šibenika NCP pretrpio je i sedmi uzastopni poraz (7:14). Medvjedi u ovom natjecanju još nisu osvojili ni bod. Nakon sedam odigranih kola Mladost je na trećem mjestu Jadranske lige sa 12 bodova, dok je Medveščak sedmi.