Uloženi milijuni, a dvorana i dalje premalena

Nova sportska dvorana u Šenkovcu

Autor: Zlatko Šoštarić/Prigorski kaj 11/15/2009 12:02

U petak 20. studenoga 2009. godine u 12 sati će župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić svečano otvoriti novu školsku dvoranu u Šenkovcu  Nakon gotovo osam godina, završena je izgradnja dvodjelne školske dvorane.

Investitor je osnovna škola Ivana Perkovca, a novac su u omjeru 50%:50% osigurali Zagrebačka županija i općina Brdovec. Više od 330 učenika moći će koristiti školsku dvoranu koja je kao treća etapa izgradnje osnovne škole Ivana Perkovca trebala biti izgrađena sedamdesetih godina. Učenici su od 1972. do danas vježbali tjelesni u prostoriji u kojoj se mogao igrati samo graničar. Danas nova dvorana ima 300 sjedećih mjesta, opremljena je svim potrebnim spravama.

Nažalost, zbog pogrešne politike općine Brdovec i bivšeg načelnika Mladena Debeljaka dvorana ne zadovoljava standarde za profesionalno igranje rukometa i malog nogometa. Zbog ove greške, rukometni klub Januševec mora službene utakmice igrati u športskoj dvorani u Zaprešiću. Da bivši načelnik nije prepoznao potrebe profesionalnog sporta govori i činjenica da je ishodio sve potrebne dozvole za još jednu školsku športsku dvoranu koja se gradi u Brdovcu, ali i ta dvorana neće zadovoljavati potrebne kriterije. Izgradnja školske dvorane u Šenkovcu stoji gotovo 14 milijuna kuna, za vjerovati je da će toliko stajati i izgradnja dvorane u Brdovcu. Dakle, uloženo 28 milijuna kuna, a rukometaši moraju igrati utakmice u susjednom gradu Zaprešiću.

Radove na izgradnji školske športske dvorane u Šenkovcu temeljem raspisanog natječaja Zagrebačke županije izvelo je poduzeće Konstruktor iz Zlatara. Izvođač je trebao radove na dvorani završiti do 1. travnja 2009. godine, nažalsot zbog niza propusta i slabe kontrole nadležnih općine Brdovec i Zagrebačke županije, dvorana će biti otvorena teka 20.11.2009. godine, sedam i pol mjeseci nakon predviđenog roka.