Ponovno otuđeni poklopci šahtova u Prepuštovcu

Autor: Tena Snajder 11/6/2013 13:06

Stanovnici Prepuštovca neugodno su se iznenadili kad su otkrili kako su ulice ovog sesvetskog naselja opet ostale bez poklopaca šahtova, i to tek postavljenih. Naime, ista se stvar dogodila prije nepuna dva tjedna.

Posljednjih se mjeseci, čini se, poklopci i rešetke šahtova na ulicama našega grada kradu sve češće. Osim samih poklopaca i slivničkih rešetki, plijen su postale i tako zvane linijske rešetke koje se prostiru preko čitave prometnice. Holdingovoj podružnici Zagrebačke ceste ovo zadaje velike probleme. Naime, ono što ostaje nakon odstranjenog poklopca je rupa, ponegdje duboka i do 7 metara, što predstavlja izravnu opasnost za pješake, osobito djecu.

– To je problem kojim se već dugo bavimo, i mi i djelatnici Policijske uprave zagrebačke. Doslovno svakog danapojedini nesavjesni građani otuđuju poklopce i time stvaraju nesigurnost u prometu. Šaht bez poklopca može uzrokovati prometnu nezgodu, ali naravno, stradati može i pješak – kazao je Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta.

Zagrebačke ceste trebaju pomoć građana. Stoga, ako u noći uočite kakve sumnjive radnje ili vozila, potrebno je kontaktirati policiju što je prije moguće. Inače, upravo sami građani često predlažu da policija provedu istragu po otkupnim stanicama.

– Imali smo više sastanaka na tu temu s Policijskom upravom zagrebačkom. Oni su mjere već poduzeli te se ipak smanjio broj slučajeva otuđivanja poklopaca, no još na tome treba puno raditi – zaključio je Gospočić.

Na godišnjoj razini Grad Zagreb za nadomjestak ukradenih šahtova i rešetki izdvaja i do pola milijuna kuna.