Položen kamen temeljac područne škole u Blatu

Završetak izgradnje je planiran za prosinac 2021.

FOTO I TEKST: www.zagreb.hr

Polaganjem kamena temeljca u Blatu su otvoreni radovi na izgradnji novog područnog objekta OŠ Savski Gaj.

„Lijepo je vidjeti da jedno staro povijesno zagrebačko naselje dobiva ustanovu visokoga odgojno-obrazovnog standarda. Izgradnja škola i vrtića su Gradu Zagrebu uistinu od iznimne važnosti zbog roditelja i djece, a ponajprije zbog djece putnika. Ova škola neće biti samo mjesto odgoja i obrazovanja već će biti i mjesto druženja i susreta, mjesto rasta i razvoja, bit će mjesto koje će naši učenici nositi u srcima cijeli život“, poručila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Izgradnjom ove škole trebala bi biti rasterećena OŠ Savski Gaj.

„Oko nas je mehanizacija, kranovi su posvuda i možemo vidjeti kako se u Zagrebu gradi. Za razliku od ostatka Hrvatske gdje se razredi, čak i škole nažalost gase, u Zagrebu se djeca rađaju i mi za njih i za buduće generacije gradimo odgojno-obrazovnu infrastrukturu. Jer, imamo perspektivu i na nju smo iznimno ponosni“, zaključila je zamjenica najavljujući početak gradnje školske zgrade u Laništu krajem 2021. 
 
Na površini od 3.788 m2 izgradit će se škola bruto površine 1.833,49 m2 s pratećim vanjskim sadržajem za učenike od 1. do 4. razreda u osam razrednih odjela, a nastava će se odvijati u jednoj smjeni. Također, u novoj školi će se organizirati program produženog boravka kako bi roditelji nakon redovite nastave djecu mogli adekvatno zbrinuti.

Završetak izgradnje je planiran za prosinac 2021.