Podnesen optužni prijedlog protiv organizatora, ujedno i voditelja “antikorona” prosvjeda u Zagrebu

Organizator i ujedno voditelj nije poduzeo mjere osiguranja reda i mira, niti je prosvjednike upozorio niti je prekinuo javni prosvjed kada je uočio da se prosvjednici ne pridržavaju propisanih mjera, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Foto: Ilustracija

Nadležna I. Policijska postaja Centar podnijela je Optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu protiv 27-godišnjeg organizatora, ujedno i voditelja javnog “antikorona” prosvjeda koji se u nedjelju, 8. studenog održao na glavnom zagrebačkom trgu,priopćeno je iz PU zagrebačke.

“Naime, tijekom održavanja prosvjeda, koji je prijavljen nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj, 27-godišnjak koji ga je organizirao i vodio nije poduzeo mjere osiguranja reda i mira, a zbog čega je došlo do kršenja odluka Stožera civilne zaštite koje se odnose na ograničavanja okupljanja te obveznog korištenja maski za lice kada nije moguće održati fizičku distancu. Također prosvjednike nije upozorio niti je prekinuo javni prosvjed kada je uočio da se prosvjednici ne pridržavaju propisanih mjera.

Javni prosvjed je prijavljen ovoj policijskoj upravi, a kojom prilikom je 27-godišnjak upoznat s obvezama koje kao organizator i voditelj javnog okupljanja ima te je ujedno upozoren i na pridržavanje i poštivanje svih epidemioloških mjera. Pored navedenog, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba je propisao upute odgovornoj osobi koje su organizatoru i voditelju dostavljene”, stoji u njihovu priopćenju.