Cibona pobijedila Hermes Analiticu rezultatom 116-76

FOTO: Marin Sušić

U 9. kolu HT Premijer lige Cibona je očekivano svladala Hermes Analiticu rezultatom 116-76.

Na strani Cibone ‘iskočio’ je Toni Nakić sa 18 poena, Bundović je svojih 17 poena dodao i 5 skokova. Osim njih, Vukovi su imali još 5 ‘dvoznamenkastih’ igrača. Marić je tako zabio 14 poena (9 skokova), Drežnjak (5 skokova, 4 asista), Prkačin (5 skokova, 4 asista, 2 ukradene) i Gnjidić (6 asista, 5 skokova, 3 ukradene) su dodali po 12, a Novačić 11 poena.

“Iskoristili smo ovu utakmicu da se rastrčimo, napravimo dobar trening i budemo spremni i za sutrašnju utakmicu s Dubravom. Obično kad se igraju ovako 3 utakmice u 4 dana- Split, Hermes, pa sutra Dubrava, baš tu treću utakmicu igrači budu nekako najumorniji, ali nadam se da ćemo smoći snage da i to rješimo i dođemo do još jedne pobjede u HT Premijer ligi”, izjavio je trener Cibone Ivan Velić, dok je igrač Toni Nakić dodao kako je bitno da su pobijedili.

“S ovakvim utakmicama dižemo samopouzdanje. Što se mene tiče, bitno da je ušla koja trica, da se vraća taj postotak i vjera u šut. Sutra je već utakmica s Dubravom i okrećemo novu stranicu”, rekao je Nakić.

Trener Hermes Analitice priznao je da je očekivao malo veći otpor.

“Vidi se razlika u kvaliteti. Znao se pobjednik i prije utakmice, samo je bilo pitanje kolika će biti razlika. Mi sad imamo veći period bez utakmica i sljedeću igramo tek s Alkarom 21. studenog”, komentirao je Zvonimir Mravak.

Marku Marceliću, igraču Hermes Analitice, ovo je bila prva prilika u HT Premijer ligi.

“Zahvalan sam treneru što mi je dao priliku i igračima koji su vjerovali u mene. Sretan sam zbog svoje izvedbe, ovo je možda najviše minuta što sam dobio i mislim da sam ih opravdao. Možda odigramo bolje s nekim drugim ekipama s kojima smo na istom nivou jer je velika razlika u kvaliteti s Cibonom”, poručio je.