Počinje nova školska godina: Evo što sve čeka zagrebačke školarce

Sretno svima, a posebno prvašićima!

Oko 8300 zagrebačkih prvašića u ponedjeljak 9. rujna kreće u školu. Po prvi put će se susresti sa školom, novim uzbuđenjima i prijateljima.

“Vaši učitelji će vam pomoći da novi početak u vašem životu bude zanimljiv i zabavan i da svaki novi školski dan čekate s nestrpljenjem i radošću”, poručio im je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te posebno apelirao da budu oprezni na putu do škole i povratku doma.

“Pozorno pratite prometne znakove i uočavate signalizaciju, da se držite uputa svojih roditelja i učitelja! To je veliki izazov te ispit što ga zajednički moramo položiti. Osobito apeliram na vozače da uvijek, posebice sada kada je na ulicama mnogo novih, veselih, nasmijanih, razigranih sudionike u prometu, budu još pažljiviji, da smanje brzinu i da zajedno čuvamo osmijehe i radost naših najmlađih sugrađana! Jer, uvijek ponavljam, premala smo zemlja da bismo dopustili da se imena naše djece pronalaze na stranicama crne kronike”, dodao je.

Za sve zagrebačke osnovnoškolce i srednjoškolce Grad Zagreb je osigurao besplatne udžbenike. Osim toga, na školskim klupama, djecu koja polaze osnovnu školu, dočekat će i drugi obrazovni materijali kao što su radne bilježnice, kutije za tehnički odgoj te radne materijale za fiziku, kemiju i biologiju.

Po prvi put djeca će uči u dvije nove škole. Za više od 31 milijun kuna izgrađena je područna škola Vidovec koja se sastoji od osam učionica i sportske dvorane s pratećim prostorijama, a radovi na njoj su trajali nepune dvije godine.

Izgradnja Osnovne škole Ivanja Reka započela je u svibnju 2018. Novi objekt ima 15 učionica s pratećim kabinetima, upravni i gospodarski trakt, trodijelnu sportsku dvoranu, knjižnicu, blagovaonicu, učenički klub, te vanjska sportska igrališta. Ukupna investicija je nešto više od 96 milijuna kuna s PDV-om.

Mališani iz Dubrave koji polaze Osnovnu školu Granešina dobivaju sportsku dvoranu koju su čekali gotovo 160 godina. Na raspolaganju će im biti i vanjski tereni koje će moći koristiti i svi Zagrepčani.