Nakon 160 godina, Osnovna škola Granešina dobiva sportsku dvoranu

Dugoočekivani sportski sadržaj u Gornjoj Dubravi moći će koristiti svi stanovnici.

Foto: Jabuka TV

U Osnovnoj školi Granešina užurbano se izvode završni radovi. Nakon 160 godina, učenici će dobiti sportsku dvoranu za koju je Grad izdvojio preko 35 milijuna kuna.

“Na parceli od oko 3500 m2 smo napravili sportsku dvoranu, 18 parkirališnih mjesta, pješački pothodnik između škole i dvorane i vanjske sportske terene”, otkrio je Milan Bandić prilikom obilaska škole sa suradnicima.

Foto: Jabuka TV

Do kraja kolovoza zagrebački gradonačelnik očekuje završetak tehničkog pregleda i ishođenje uporabne dozvole nakon čega će djeca moći pohađati satove tjelesne i zdravstvene kulture u dvorani i na vanjskim terenima, a ne u predvorju škole i učionicama kao dosada.

“Ovo puno znači za 850 učenika. Samo ove godine smo upisali oko 150 prvašića i sada ćemo moći zadovoljiti sve njihove potrebe za tjelesnom aktivnošću”, komentirao je predsjednik školskog odbora Ivica Modrić.

Foto: Jabuka TV

Ali dugoočekivana sportska dvorana neće biti na raspolaganju samo učenicima škole, već i Zagrepčanima.

“Nadamo se da će pokriti potrebe i Gornje i Donje Dubrave, odnosno osim učenika, profesionalnih i rekreativnih juniora i seniora”, dodao je Ilija Sliško, član Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava.