Vidovec dobiva suvremenu školu: Pogledajte kako izgleda

Nakon ishođenja uporabne dozvole, sve će biti spremno za prihvat do 105 učenika.

Foto: Jabuka TV

Najmlađi Vidovčani uskoro će krenuti u novu školu. Radovi na zamjenskom objektu Osnovne škole Markuševec, odnosno područnom objektu Vidovec, privedeni su kraju i sve je spremno za ishođenje uporabne dozvole.

“Pred nama je tehnički pregled nakon kojeg ćemo ishoditi uporabnu dozvolu. Ovo je suvremena škola u čijem se prizemlju nalaze četiri učionice za učenike nižih razreda, dok su na 1. katu smještene četiri učionice za učenike viših razreda. Tu je i prostor za svečanosti te terasa, a škola ima i blagovaonicu sa školskom kuhinjom te sportsku dvoranu u podrumu”, ispričala je Iva Peček iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koja nas je provela objektom u Vidovcu.

Foto: Jabuka TV

Školu će moći pohađati 105 učenika.

“Ljudi su ovo čekali cijeli život. Stara škola je dala svoje i na njenim temeljima je niknula nova. Bilo je problema u tijeku gradnje zbog podzemnih voda pa su se radovi odužili za tri do četiri mjeseca, ali nismo htjeli ništa raditi na uštrb kvalitete”, dodao je gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Jabuka TV

Izgradnja zamjenskog objekta započela je krajem 2017., a vrijednost radova s PDV-om iznosi 31.309.971,49 kuna.