Počinje nagrađivana manifestacija Via Vino

Spoj vrhunskih vina, kinematografije te odlične gastronomske ponude

Zagrebačka županija kao turistička destinacija prepoznata je po svojoj vinskoj ponudi, odnosno po svojim vinskim cestama. Ove će se godine od 27. kolovoza pa sve do 17. rujna održati drugo izdanje manifestacije Via vino.

Naime, riječ je o manifestaciji vina, filma i hrane na vinskim cestama širom Zagrebačke županije. Većina sadržaja održavat će se vikendima, a cilj manifestacije oživjeti je turističku ponudu i tijekom jeseni, istakla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije. Posjetitelje očekuje spoj vrhunskih vina, kinematografije te odlične gastronomske ponude na brojnim lokacijama diljem Zagrebačke županije, od Zeline, Moslavine i Velike Gorice, do Samobora, objasnila je Alilović. Kao prednost manifestacije posebno se ističe i blizina grada Zagreba, ali i sama kvaliteta destinacije, odnosno kvaliteta ponude vina.

Dakle, po povratku s godišnjih odmora, Zagrepčani, ali i svi drugi posjetitelji, imaju veliku ponudu događanja u cijeloj Zagrebačkoj županiji. Neće nedostajati sadržaja ni za ljubitelje dobre kapljice, ali ni za ljubitelje dobre hrane, zaključila je Alilović.