Gastro Best Fest: U centar grada dolaze najukusniji domaći specijaliteti

Festival doživljaja, festival atmosfere, dobre muzike i najboljih okusa priprema za svoje goste raznovrsne specijalitete i delicije

Mirisi i okusi soparnika, uštipaka, čobanca, graha, kroštula, brudeta, roštilja, čobanca, ali i fritula i kroštula širit će se Europskim trgom od 19. do 28. svibnja. Naime, idućega tjedna, u srcu Zagreba počinje Gastro Best Fest.

Festival doživljaja, festival atmosfere, dobre muzike i najboljih okusa priprema za svoje goste raznovrsne specijalitete, delicije – od autohtonih, izvornih, lokalnih, tradicijskih do svega onoga što je Hrvatska usvojila, prihvatila i nudi poput bosanske, turske, talijanske, austrijske i drugih kuhinja.

– Jesti i uživati zajedno u dobrim okusima te družiti se i osjećati ljubav i zajedništvo moto je Gastro Best Festa. U Hrvatskoj još uvijek možemo pronaći zdravu i pravu hranu koja nije podlegla svjetskom trendu modifikacije. Naša gastro baština je vrlo trendi, a u stvari je jednostavna, seljačka, siromašna i ispravna. Poanta našeg festivala je da iz hrane izvučemo upravo nju samu, njen izvorni okus te uživamo u bogatoj eno-gastro ponudi koju imamo, sve to, naravno, uz dobru muziku, prijatelje, smijeh i veselje – kaže direktorica festivala Suzy Josipović Redžepagić.