Počeli radovi na novoj prometnici u Samoboru

Autor:: Radio Samobor 12/2/2009 23:17

Počelo je asfaltiranje ceste za kamionski prijevoz od autoceste – ulazak Bobovica do šljunčara uz rijeku Savu. Dogovorom Grada, predstavnika 5 mjesnih odbora i  troje koncesionara šljunčara na području Savrščaka, radovi bi trebali biti završeni do travnja 2010. godine.

Nova prometnica povećat će prometnu sigurnost stanovnika Savrščaka, Vrbovca, Samoborskog Otoka, Celina i Gradne budući da kamioni više neće svakodnevno prolaziti pored njihovih dvorišta. 

Početku radova nazočili su predstavnici Mjesnih odbora, koncesionari šljunčara i gradonačelnik Krešo Breljak sa suradnicima.
   
-Mogu izraziti zadovoljstvo što se počelo graditi jedino što je žalosno je što se na ovaj početak čekalo jedan dugi niz, najmanje 5-6 godina. Ova cesta, prije svega, najviše znači stanovnicima mjesnih odbora Vrbovec, Savrščak, Medasave, Celine Gradna i Otok, dakle, cijelog ovog nizinskog dijela, koji su proteklih godina bili opterećeni kamionskim prometom iz naših šljunčara uz Savu. Cesta će biti dovršena do kraja sljedeće godine, a značit će “kamionsku” obilaznicu tako da kamioni s teškim teretom više neće prolaziti kroz ta naselja- rekao je gradonačelnik.

Najzadovoljniji su pak stanovnici spomenutih prisavskih naselja, što je potvrdio i predsjednik MO Celine, Antun Babojelić.