Počela gradnja nadstrešnice na tržnici u Španskom, građani ne kriju oduševljenje

Visina stropa iznosit će 11.90 m te će imati tri ulaza, a radovi bi trebali završiti za 120 dana.

Foto: Jabuka TV

Tržnica Špansko za četiri mjeseca konačno će biti natkrivena što je već duže vrijeme želja tamošnjih stanovnika. Naime, jutros je počela izgradnja nadstrešnice. Riječ je o projektu vrijednom 3,5 milijuna kuna.

“Raduje me što danas možemo otvoriti radove na Tržnici Špansko. Pribavljena je kompletna projektna dokumentacija te ishođena građevinska dozvola. Nastojali smo komitentima koji rade na tržnici omogućiti obavljanje njihovih djelatnosti sa što manje smetnji. Današnjim danom poslovanje tržnice prebačeno je na parkiralište pored same tržnice”, poručio je voditelj podružnice Tržnice Zagreb Stanko Gačić.

Foto: Jabuka TV

“Od kada je izgrađen ovaj prekrasan atrij tržnice, on nije bio natkriven, ljudi su do jučer ovdje radili i prodavali svoje proizvode na klupama. Stoga nam je bio prioritet natkriti ovaj prostor. Potrebno je svakodnevno dizati standard tržnica te ulagati u njih”, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Oduševljeni su i posjetitelji, kao i prodavači.

“Konačno nam se ostvarila želja. Priča se o tome godinama, ali bili smo skeptični dok, evo, nisu stigli radnici i krenuli s radovima”, kaže nam jedna kumica.

“Bit će to super, veseli nas”, dodaje kupac u prolazu.

Visina stropa iznosit će 11.90 m te će imati tri ulaza, a radovi bi trebali završiti za 120 dana.