Počeli “ljetni” radovi: Bageri stigli na Branovečku cestu

Vrijednost samo ovih radova je oko tri milijuna kuna.

Foto: Jabuka TV

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u utorak Branovečku cestu gdje je započelo uređenje kolnika na dionici od ulice Furdini do Novoselečkog puta.

Radnici Zagrebačkih cesta i Vodoopskrbe i odvodnje su posljednjih nekoliko mjeseci pripremali infrastrukturu u okolnim ulicama, a koja je bila nužna za sanaciju Branovečke.

“Ovi radovi na vodovodu i obnovi kolnika učinit će prometnicu znatno sigurnijom za vozače i pješake”, izjavio je zagrebački gradonačelnik.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste Dragan Perić je objasnio da se radi o obnovi trase duge 2,5 kilometara te da je predviđeno saniranje kolnika i podizanje instalacija.

“Prije više od mjesec dana smo završili javni kanal mješovite namjene, prema okretištu na kraju Branovečke. U srijedu počinjemo s radovima na Šimunčevcu kako bi spojili Svetu Barbaru na postojeću mrežu, a sve je to priprema za asfaltiranje Branovečke”, rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot.

Foto: Jabuka TV

”Ovo je projekt od iznimne važnosti za ovdašnje stanovnike. Uređenje Branovečke će olakšati život sugrađanima i vozačima koji ovuda prolaze”, zaključio je predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Damir Oniško.

Vrijednost radova je oko tri milijuna kuna.