Plavi u gradskom derbiju love sedmu uzastopnu pobjedu!

Trener Mićo Martić neće moći računati na pocrvenjelog Matiju Rajha, dok je ostatak momčadi spreman za veliki gradski derbi

Futsal Dinamo u osmom kolu prvenstva dočekuje gradskog rivala Alumnus FutsalFer. Utakmica je to između starih znanaca, jer sa Studentima smo se dosad susreli čak 7 puta. U svih je sedam navrata Dinamo izlazio kao pobjednik, a kako bi sve ostalo u znaku broja sedam, još jednom podsjećamo kako Dinamo u ovom susretu lovi sedmu uzastopnu pobjedu.

Plavi su doista u sjajnom nizu, te su zaredali s uvjerljivim i dopadljivim partijama. U domaćim su okršajima padali Crnica, Brod i Square, dok su skupljeni i bodovi na teškim gostovanjima kod Nacionala (prva pobjeda nad Novinarima u povijesti) te Vrgorca. Prošlog petka odličan niz nastavljen je i slavljem u novoj dvorani u Labinu kod Potpićana. Nema razloga da naši dečki ne nastave odličnu formu i u dvoboju protiv Alumnusa. Trener Mićo Martić neće moći računati na pocrvenjelog Matiju Rajha, dok je ostatak momčadi spreman za veliki gradski derbi.

Gosti su u nizu od tri poraza (Nacional, Split, Novo Vrijeme), ali to je i očekivano zbog teškog rasporeda. Ono što intrigira kod Studenata jest veliki skalp kojeg su skinuli u gostima kod Osijeka u četvrtom kolu, kad su na pogon bivših Dinamovaca – Filipa Pezelja Dražena Ilića srušili ekipu Marina Smoje. Upravo je Pezelj, inače miljenik Dinamovih navijača, glavna uzdanica trenera Jakova Ungarova. Spomenut ćemo još kako se na gol Studenata vratio jedan od junaka iz šampionske sezone – Mario Modrušan.

Kao dodatni začin pred utakmicu spomenimo kako je ovo već peta dvorana u kojoj Dinamo dočekuje Alumnus. Svi se rado sjetimo fenomenalne pobjede u Ciboni prije gotovo tri godine, a Studente smo još ugošćivali u Dvojci, Dubravi i Martinovci. Ukoliko povijesti međusobnih okršaja dodamo i lanjsko gostovanje u kupu kad smo gradski derbi igrali u Pisarovini, Kutija postaje šesto mjesto okršaja ovih rivala. Nadamo se, uz sretan kraj po Plave.

Naši dečki potrudit će se doći do nova tri boda, i ostaviti budnom nadu u titulu jesenskog prvaka. Na nama je ostalima da im pružimo najveću podršku u tom naumu. Neka naša pjesma tebi snage da!

Svi u Kutiju!

Dinamo – to si ti!

Izvor: www.futsal-dinamo.hr