Nepropisno parkirani automobili- problem tržnice u Gajnicama

Na mail naše redakcije obratili su nam se gledatelji koji su ukazali na problem nepropisnog parkiranja na tržnici u Gajnicama. Prometna pravila čini se tamo ne vrijede, a u vrijeme jutarnjih gužvi, prolaznici gotovo da nemaju mjesta na nogostupu kako bi mogli nesmetano prolaziti

Ako idete na tržnicu u Gajnicama, pogotovo u jutarnjim satima, mjesto za parkiranje vašeg automobila teško ćete naći. Zato su neki naši sugrađani pribjegli alternativnim rješenjima i odlučili svoje limene ljubimce nepropisno parkirati na nogostup. Otežavaju li time prolaz starijim i slabije pokretnim osobama, upitali smo neke koji se s takvom situacijom svakodnevno suočavaju.

– Takvi prizori su česti. Na tržnicu dolazi mnogo ljudi, možda je potrebno povećati broj parkirnih mjesta. Po meni, infrastruktura je loša, zato vozači rade to što rade – izjavio je prolaznik.

– Tu i tamo je, kad idete ujutro na plac teško je naći parkiralište. Nije to neka drastična pojava koja ometa previše, pošto sam i sam vozač i pješak, ali u određene sate je prilično frekventno. Svi moramo pronaći malo više kompromisa jedni prema drugima. Ne vidim drugačijeg načina da se to riješi, mislim da je nemoguće napraviti novo parkiralište. To pripisujem malo i komociji ljudi koji vole parkirati što bliže, pa je onda na jednom mjestu pretrpano, a malo dalje ima slobodnih parkirnih mjesta. Zato, ako su mobilni, bilo bi dobro da malo pješače, kojih 300 metara – objasnio je stariji gospodin.

– Vidite i sami kako je tu prometno. Sigurno je da stanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti, ali to je doza vozačke nekulture i bahatosti. Ali nije situacija samo tu takva, bila je i na trgu u Stenjevcu i drugim lokacijama – dodala je gospođa.

Dok se ova situacija ne popravi, jedno je sigurno- vozači bi trebali poraditi na svojoj kulturi te poštivati pješake i uvažavati ih kao bitne sudionike u prometu.