ŠIROK OSMIJEH I VEDRA NARAV: Pet je godina prošlo od smrti Borisa Šprema

Na Mirogoju su se jutros okupili brojni SDP-ovci, uključujući i predsjednika stranke Davora Bernardića, kao i izaslanstvo zagrebačke Gradske skupštine na čelu s predsjednikom Andrijom Mikulićem

Posljednje počivalište Borisa Šprema na Mirogoju, Foto: Sarah Srdar Žiljak

30. rujna 2012., prije gotovo pet godina, napustio nas je Boris Šprem – čovjek koji je ostao zapamćen po svom osmijehu, po vedroj naravi, po razvijanju pluralizma i demokracije.

Izlaslanstvo Gradske skupštine Grada Zagreba, Foto: Sarah Srdar Žiljak

– Gospodin Šprem je obnašao visoke dužnosti u državi. Ostavio je neizbrisiv trag u zagrebačkoj, ali i novijoj hrvatskoj povijesti. Poštivao je stavove kolega koji su drugačijih mišljenja. S njim ste uvijek mogli sjesti bez obzira na to što ste pripadnici druge političke opcije. Ako ste iznijeli argument, on bi ga i prihvatio. To je bila veličina Borisa Šprema – rekao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić koji je na Mirogoju položio vijenac i zapalio svijeću na grobu Borisa Šprema.

Na Mirogoju su se jutros okupili i brojni SDP-ovci, uključujući i predsjednika stranke Davora Bernardića.

– Danas je dan kada se s posebnim pijetetom sjećamo Borisa Šprema, mog prijatelja i čovjeka koji je djelima služio svim građina Republike Hrvatske i čovjeka koji nas je prerano napustio – kazao je Bernardić.

Boris Šprem uvijek je okupljao, a ne razjedinjavao. Takva ličnost Hrvatskoj danas nedostaje, kako u politici na nacionalnoj, tako i na gradskoj razini. Dužnost predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba obnašao je od 2009. do 2011. godine kada je imenovan predsjednikom Hrvatskoga Sabora. Preminuo je u Houstonu gdje se liječio od iznimno rijetkog malignog oblika multiplog mijeloma.