Prekinuta sjednica Skupštine nastavlja se u ponedjeljak, a ne stvara dodatni trošak poreznim obveznicima

Zastupnici će, između ostalog, raspravljati o paljenju "Novosti", glasila Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba, otuđivanju i uništavanju gradske imovine i podizanju Spomenika dragovoljcu Domovinskog rata, heroju HOS-a Žarku Manjkasu - Crvenkapi

Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Foto: Jabuka TV

Nakon 12 i pol sati zasjedanja, 3. sjednica Gradske skupštine, u četvrtak je prekinuta. Nastavak slijedi u ponedjeljak, 2. listopada, kada zastupnike očekuje rasprava po preostalih dvadesetak točaka dnevnog reda, koliko ih je ostalo.

– Dogovorili smo se između svih klubova zastupnika u Skupštini da prekinemo sjednicu jer nema smisla raspravljati nakon 12 sati do dugo u noć. Prekid sjednice je moguć prema Poslovniku, a nastavak ne iziskuje nikakav dodatni trošak. Sjednicu ćemo tako završiti u dva dana zasjedanja – komentirao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

Zastupnici će, između ostalog, raspravljati o paljenju “Novosti”, glasila Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba, otuđivanju i uništavanju gradske imovine i podizanju Spomenika dragovoljcu Domovinskog rata, heroju HOS-a Žarku Manjkasu – Crvenkapi.

– Žao mi je što je u četvrtak dva puta došlo do prekida sjednica jer nije bilo kvoruma. Žao mi je što neki zastupnici ne shvaćaju da su izabrani, da je gradski parlament u kojem trebaju diskutirati i braniti svoje stavove, a za što su plaćeni novcem poreznih obveznika – dodaje Mikulić.