Trnje se diči novouređenim Parkom 148. brigade Hrvatske vojske

Inicijativu za obnovom parka podnio je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske

Na uglu Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića, u samom srcu Trnja, svojim se novim ruhom ovih dana diči Park 148. brigade Hrvatske vojske. Uređene su staze, postavljeno je osam stupova javne rasvjete, zamijenjena urbana oprema, uklonjene stare klupe i košare te postavljene nove. Postavljene su i nove sprave, a postojeći bazen presvučen je antitraumatskom podlogom čime je dobiven novi prostor za dječju igru.

– Ovaj park nosi posebnu težinu. Kao prvo, jer je zaštićen, a drugo jer nosi ime slavne 148. brigade Hrvatske vojske. Ovo je dobro za promociju gradske četvrti Trnje, ali i za promociju 148. brigade – komentirao je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

– Uspjeli smo. Prema mojem mišljenju, ovo je najljepši park u Gradu Zagrebu. Hvala svima koji su sudjelovali u uređenju i izgradnji i nadajmo se da će biti na korist djeci, veteranima i ostalim građanima Grada Zagreba – rekao je Ivan Samardžija, član Kluba veterana 148. brigade HV.

U parku najviše uživaju oni najmlađi, ali i oni koji su im u pratnji.

– To je prije bila napuštena livada gdje su ljudi dolazili sa psima, a sad je napokon jako lijepo uređeno. S unukom Bornom dolazim svakodnevno. Njemu je toliko lijepo da niti na ručak doma ne želi ići – kazao je Ivica Gulić kojeg smo rano ujutro zatekli u parku.

Ako tražite mjesto za bijeg od gradske gužve, svakako posjetite Park 148. brigade HV.