Koncerti Zagrebačke filharmonije i Najboljih hrvatskih tamburaša na poklon Zagrepčanima povodom Dana grada

U sklopu proslave Dana Grada organizirane su i dvije izložbe - prva od njih je izložba Ede Murtića iz ciklusa Nova apstrakcija te izložba Zakaj volim Zagreb

Foto: Facebook / Zagrebačka filharmonija

U srijedu, 31. svibnja, slavi se Dan grada Zagreba. Toga dana će se istaknutim pojedincima dodijeliti posebna priznanja – Nagrade grada Zagreba i priznanje Zagrepčanka godine. Tom laskavom titulom ove će se godine okititi Janica Kostelić.

No, cijeli program proslave Dana našeg grada počinje već u subotu, 27. svibnja, kada će se na Trgu svetog Marka s početkom u 20:30 sati održati svečani koncert Zagrebačke filharmonije. Na koncertu kojim će ravnati jedan od najvećih dirigenata današnjice, maestro Dmitrij Kitajenko, nastupaju i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić te solist Zrinko Sočo, tenor.

U sklopu proslave Dana Grada organizirane su i dvije izložbe – prva od njih je izložba Ede Murtića iz ciklusa Nova apstrakcija koja će biti otvorena 27. svibnja u 19:30 sati, u Galeriji Kristofor Stanković u Staroj gradskoj vijećnici te izložba Zakaj volim Zagreb koja će u Muzeju grada Zagreba biti otvorena 30. svibnja u 19 sati.

Program proslave zatvorit će koncert Najboljih hrvatskih tamburaša koji će se na Trgu dr. Franje Tuđmana održati u utorak, 30. svibnja s početkom u 21 sat. Ovim koncertom, na kojem će nastupiti i brojni gosti obilježit će se i Dan branitelja Grada Zagreba.

Posljednji saziv Gradske skupštine odlučio je da Nagrade grada Zagreba ove godine odlaze poduzeću Auto Hrvatska d.d, akademiku Josipu Božičeviću, Dubravki Brezak Stamać, profesorici u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji, Mislavu Grgić, dekanu Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Robertu Kolundžić, specijalist ortopedije i traumatologije, Vladimir Magić, rektoru crkve sv. Katarine i župniku crkve sv. Marka, gimnastičaru Mariju Možniku, Božidaru Petraču, predsjedniku Društva hrvatskih književnika, slikaru Dimitriju Popoviću, Krešimiru Rotim, dekanu Zdravstvenog veleučilišta te Ivanu Šikiću te Zagrebačkoj filharmoniji i Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga.