Ovdje je predstavnički ured Zagreba u Bruxellessu – oznake nigdje!

Autori: Leonarda Lujić, FOTO: Tin Pažur 10/14/2016 15:35

Hrvatska ima već pozamašan staž u Europskoj uniji, milijuni su već izvučeni iz europskih fondova, lobira se u čitavom Bruxellessu – no neki se pitaju je li to slučaj sa Zagrebom. Naime, dugo se već upozorava na slabo privlačenje novca iz EU fondova, a na sjednici Odbora za međunarodnu suradnju upozoreno je i kako se predstavnički ured Zagreba u Bruxellessu u moru predstavništava, potpuno istopio – nema niti jednog obilježja da se tamo nalazi. 

-.-Jabuka TV-.-

– Nema niti jednog natpisa, nema niti zastave, nema ničega niti na zvonu. Stvarno molim da se u Gradu ovime pozbave jer ovo nema nikakvu dozu ozbiljnosti – ovako se Zagreb predstavlja u glavnom gradu Europe – upozorio je gradski zastupnik Tin Pažur prvenstveno na društvenim mrežama, a potom i na sjednici Odbora za međugradsku i međunacionalnu suradnju.

Ured se nalazi u europskoj četvrti u Bruxellessu, a Pažur tvrdi kako ostala predstavništva imaju jako dobro istaknuta svoja obilježja. Činjenica boli i više kada se zna koliko se novca izdvaja za ovaj ured.

– U sklopu proračuna na ovaj se Ured izdvaja milijun i sto tisuća kuna, koliko znam imaju još uvijek samo jednu osobu zaposlenu, a mislim da u toj cifri nije puno ni dati 10 000 kuna ili više za kvalitetnu web stranicu – komentirao je Pažur.

-.-Tin Pažur-.-

A osim što nigdje nije istaknuto da se ondje nalazi predstavnički ured, Pažur tvrdi kako je Ured neprepoznaljiv i na internetu.

–  Kad guglate ovaj Ured izbaci vam samo jedan članak da je ovaj Ured otvoren u Bruxellessu, nema niti kontakta, niti maila, ničega – revoltiran je gradski zastupnik.

U istoj prepisci na društvenim mrežama, zaposlenica ovog Ureda tvrdi kako se tabla ne može postaviti jer to ne dozvoljava najmodavac, a manjak radne snage odgovoran je za neprepoznaljivot na interentu.

Pitanje je koliko je Zagrebu važan Bruxelless.