Otvorena nova sportska dvorana u Klinča Selima

Novu sportsku dvoranu vrijednu 23 milijuna kuna u potpunosti je financirala Zagrebačka županija.

FOTO: Zagrebačka županija

Uz OŠ Klinča Sela izgrađena je nova sportska dvorana vrijedna 23 milijuna kuna koju je u potpunosti financirala Zagrebačka županija. Nova dvodijelna dvorana neto površine 2.032,37m² u potpunosti je opremljena, a krasi je tribina sa čak 300 sjedećih mjesta.

Dobrodošlicu u njihovoj novoj dvorani učenicima i nastavnicima poželio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović istaknuvši kako su nasmijana lica školaraca najbolji znak da je napravljen dobar posao.

„Prije 6 godina u Klinča Selima otvorili smo novu školu, a sada otvaramo novu sportsku dvoranu čime još jednom potvrđujemo da je ulaganje u obrazovanje prioritet Zagrebačke županije“, rekao je Tomljenović istaknuvši kako je u ovoj godini u planu otvorenje još četiri objekta u školstvu – nove škole u Luki, značajno dograđene škole u Pušći te novih dvorana u Bedenici i Graberju Ivanićkom, ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna.

FOTO: Zagrebačka županija

„Ovakve investicije važne su za razvoj lokalne zajednice jer će dvorana biti na raspolaganju mnogobrojnim sportskim kolektivima za treninge i natjecanja, a uvjeren sam da će biti dobar poticaj za postizanje još boljih sportskih rezultata“, poručio je načelnik općine Klinča Sela Miljenko Vučković zahvalivši Zagrebačkoj županiji na financiranju tako važnog projekta.

Osvrnuvši se na školu u Klinča Selima koja radi u jednoj smjeni i novu dvoranu, izaslanik predsjednika Vlade RH, držani tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak je rekao: „Napravili ste iskorak, nešto što je u Hrvatskoj nadstandard, a država će kroz sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti upravljati procesom da se ovakve lijepe priče događaju diljem Hrvatske“, poručio je Paljak.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora svečanosti otvorenja nazočio je saborski zastupnik, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

FOTO: Zagrebačka županija

„Bio sam u Klinča Selima kada se otvarala škola, obilazio sam radove na dvorani sa županom Stjepanom Kožićem i upravo ovakav standard želimo u svim dijelovima Zagrebačke županije“, rekao je Čičak, podsjetivši kako Županija izdvaja značajna sredstva za kapitalnu izgradnju u školstvu.

„Ova moderno opremljena i kompaktna dvorana zadovoljit će potrebe svih naših učenika kako u nastavnim tako i u izvan nastavnim aktivnostima“, rekao je ravnatelj OŠ Klinča Sela Ivo Karača.

Svečanosti otvorenja nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

(Zagrebačka županija)