OTVOREN 41. INTERLIBER

Paviljone 5 i 6 Zagrebačkog velesajma ispunit će više od 300 izlagača iz 13 zemalja, a sajam bilježi rast izložbene površine u odnosu na prošlu godinu za 7%

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren INTERLIBER, 41. međunarodni sajam knjiga i učila.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Paviljone 5 i 6 Zagrebačkog velesajma ispunit će više od 300 izlagača iz 13 zemalja, a sajam bilježi rast izložbene površine u odnosu na prošlu godinu za 7%.

Interliber je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić. Mrežom svojih knjižnica, besplatnim članstvom za mladež, istaknuo je Bandić, Zagreb vodi računa o knjizi i čitateljima. Otvorili smo posjetiteljima Interlibera širom vrata Zagrebačkoga velesajma, dali besplatan ulaz i besplatno parkiranje, rekao je Bandić i poručio kako treba čuvati i čitati knjige kako bismo bili pametniji.

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak je podsjetio kako je Vlada pritekla u pomoć kad se nakladnički lanac našao u teškoćama te je pomogla rješavanju njegove likvidnosti. Pohvalio je širenje Interlibera te nakladnicima najavio daljnju potporu Vlade.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma naglasila je kako se Interliber kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj pozicionirao kao važna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene. Doprinos tomu dat će, nikad sveobuhvatniji Kulturno zabavni program koji broji više od 200 termina, razmješten na četiri lokacije: galerija paviljona 5, pozornica u paviljonu 6, Kongresni centar te otvoreni prostor sajma s glazbenim iznenađenjima rekla je Tomšić.

Interliber traje do nedjelje, 18. studenog. Ulaz na sajam je besplatan.

 

Press materijal