Osvojite upad na legendarni Coldcut u Boogaloou

Matt Black osnivač legendarne izdavačke kuće Ninja Tune nastušpa u Boogaloo

Autor:: M.G. / Energy Union 5/14/2010 14:10

‘Plesom prema zelenoj budućnosti’ slogan je pod kojim velika europska turneja Energy Union, koja je u dvije godine obišla 24 grada, stigla ovih dana i u Zagreb. Ovaj jedinstveni paneuropski projekt ima za cilj glazbom i umjetnošću mlade i donositelje odluka potaknuti na razmišljanje o inteligentnoj energiji koja se proizvodi iz obnovljivih izvora.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.- Prezentacija Energy Union projekta na Gornjem graduNakon jučerašnjeg popodneva i večeri ispuznjenog dobrog glazbom i druženjem na svježem zraku pred štandovim Zelene akcije i Confusion udruge na gornjogradskoj uspinjači, danas se program nastavlja s dva velika događanja.

U 17 sati, u petak 14. svibnja, u dvorištu Matice Hrvatske održat će se okrugli stol ‘Budućnost je obnovljiva’ u organizaciji Zelene Akcije, nevladine udruge za zaštitu okoliša i članice Friends Of The Earth International. Na okruglom stolu sudjeluju Toni Vidan, voditelj energetskog programa Zelene akcije, Nikola Biliškov iz Instituta Ruđer Bošković, Vedran Horvat iz Heinrich Boell Stiftung, Dražen Šimleša s Instituta društvenih znanosti ‘Ivo Pilar’, Robert Pašičko iz UNDP-a, Stjepan Car iz Končar Instituta za elektrotehniku, Robert Faber, nezavisni stručnjak za održivi razvoj, Matt Black iz Coldcuta te Mirela Holy saborska zastupnica SDP-a.

Poseban AV film u tipučnom Coldcut stilu bit će prikazan na partyu

Bogat glazbeno-vizualni program s nastupom legendarnog londonskog dua Coldcut, osnivača svjetski poznate izdavačke kuće Ninja Tune i pionira trip-hop zvuka, te Martyna, trenutačno jednog od najpopularnijih producenata na elektronskoj sceni, održat će se navečer u Klubu Boogaloo.

-.-Energy Union-.-Coldcut, pioniri trip-hop zvukaLondonski duo Coldcut, Matt Black i Jonathan More posebno su za Energy Union turneju koncipirali AV film koji će predstaviti i u Hrvatskoj, inovativno live kino u tipičnom mash-up Coldcut stilu. Osim što su uvijek svojim radom pomicali granice u elektronskoj glazbi, pa tako bili pioniri zvuka poznatog kao trip-hop, te pomogli razvoju danas vrlo popularnog vida muzičkog izražavanja kroz remiksiranje i sempliranje, važan dio njihovog stila uvijek je bio i video i multimedija, koncept koji je upravo kroz njihov rad populariziran i izvan Velike Britanije. Snažan utjecaj na elektronsku glazbu oduvijek je imala i njihova svjetski poznata izdavačka kuća Ninja Tune koju su osnovali 1990. Ove godine Ninja Tune slavi dvadesetu godišnjicu, povodom čega Coldcut priprema novi album i Solid Steel mix CD.

Confusion i Zagrebancija.com dijele dvije karte za večerašnje događanje u Boogaloo

Martyn, poznat kao d’n’b DJ i producent, Martyn se na širu scenu elektronske glazbe probija u 2007. kada se okreće u techno, house i dubstep smjeru, te pokreće izdavačku kuću 3024. Martynovi DJ setovi su u posljednjih dvanaest mjeseci prešli granice dubstepa; preko synthfunka, hip-hopa, houseastog ruffagea i broken beat elektronike, on i dalje neumorno skenira nadolazeće valove dance glazbe kako bi izabrao najbolje komade za glazbene sladokusce. Martynu je povjereno i miksanje jubilarnog Fabric 50 CD-a, najgenijalniji mix koji ćete vjerojatno čuti ove godine.

Uz glavne goste nastupit će i confusion DJ-i, te Breakalicious kolektiv koji se nakon mnogo godina opet sastaje u originalnoj postavi. Za vizualizacije će se pobrinuti 4YourEye iz Beča, kojemu će se u live visual jamu pridružiti i sam Matt Black iz Coldcuta, te VJ ~polygon iz Zagreba.

Dvoje najbržih čitatelja koji pošalju svoje podatke na e-mail nagradna@zagrebancija.com dobit će po jednu ulaznicu. Više informacija o svim događanjima možete naći na http://www.energyunion.eu/hr/node/202.