Primljenim mitom od 120 000 kuna sagradio kuću?

Sjedište GSKG u Savskoj ulici

Autori: Sanjin Španović, Boris Cvetković 5/14/2010 13:59

Zbog ukupno 120 000 kuna primljenog mita, USKOK je prijavio 40-godišnjeg zaposlenika Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva koji je bio zadužen za dodjeljivanje poslova izvođačima-kooperantima.

Kako doznaje portal Zagrebancija.com riječ je o Stanislavu Leskovar koji u Holdingovoj podružnici radi kao tehnički referent za grijanje.

Leskovar je, naime za iznose od 10 000 kuna kao tehnički referent dodjeljivao poslove trgovačkom društvu, a zasada nije poznato tko ga je prijavio.

Vlasnik trgovačkog društva mu je sukladno prethodnom dogovoru, 13. svibnja u caffe baru Press u Zagrebu, predao 10 000 kuna kao nagradu za dodijeljene poslove, nakon čega je Leskovar uhićen.

-.-Davor Puklavec/PIXSELL-.-Sucu istrage je protiv okrivljenika predloženo određivanje istražnog zatvora. USKOK je kratko objasnio da su podnijeli nalog o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo primanja mita.

Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro rekao nam je kako ne mogu još ništa komentirati jer prikupljaju podatke.

– U svakom slučaju pozdravljamo djelovanje policije i ponavljamo kako prema korupciji u Holdingu imamo nultu toleranciju – rekao nam je Viro.

Susjed uhićenog: Stanislav je sitna riba

Vijest o uhićenju Stanislava Leskovara njegovi susjedi primili su sa velikim iznenađenjem.

– Nevjerovatno mi je to za čuti. Stanislav je uvijek bio miran i povučen dečko, jako dobar. Ali za koga danas možete jamčiti? Svašta se događa u tom Holdingu. Ako je i kriv nešto, onda je on samo sitan igrač – ispričao nam je jedan njegov susjed koji je molio za anonimnost.

Dodao je kako je Leskovar otac dvoje male djece, te da se na njemu nikada nije primjetilo da zarađuje veliki novac.

– Vozi stari, crni Renault Clio, a prije dvije, tri godine je počeo graditi svoju kuću. Mislim da ju je radio na kredit, ali nisam siguran. Sada mu je kuća svježe nažbukana, ali mu je to još sve neuređeno, pa čak i dvorište – dodao nam je naš sugovornik iz ulice gdje Leskovar živi.