Osobe koje dolaze u Zagreb na liječenje napokon će imati smještaj

Autor: M.W.; FOTO: Jabuka Tv 11/23/2016 12:13

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Pružanje pomoći ogleda se u vidu osiguranja smještaja, prehrane, sufinanciranja troškova prijevoza, potpore pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka te pri nastavku školovanja.

– Naša Udruga planira izgradnju Doma fra Mladen Hrkać gdje bi bilo moguće smjestiti isovremeno do 100 osoba. Bilo bi 50 sještajnih jedinica, različitog karaktera. Dio za osobe s invaliditetom, dio za majke s djecom, dio za osobe kojima je potrena izolacija – istaknuo je predsjednik Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać, Ivan Soldo.

Kada vam je dobrota i pomaganje glavna djelatnost onda nije ni problem da se zagrebačkom gradonačelniku obratite kada je Vama pomoć potrebna, upravo to je učinila i ova udruga.

– Pronašli smo mi kao imovinci parcelu koja je čisto gradsko vlasništvo. Još ćemo napraviti usklađenje katastra i zemljišne knjige i ići ćemo sa pravom građenja na tom zemljištu za izgradnju doma. Gdje je zemljište? Zemljište je u Dubravi između samostana i invalidskog doma u Dubravi – rekao je pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić.

Predsjednik Nadzornog odbora Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać Zlatan Mijo Jelić naglasio je kako je u zadnje 4 godine kroz Udrugu prošlo preko 3000 korisnika te su ove godine od Europskog parlamenta dobili prestižnu nagradu Građanin godine kao najbolja humanitarna udruga u Hrvatskoj.