MILAN BANDIĆ: ‘Imamo najbolju zimsku službu u ovom dijelu Europe, ako ne i u cijeloj!’

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je sazvao stožer zimske službe, a kako je potvrdio, na terenu snijeg čiste 224 ekipe. Osim zimskih službi spremne su i ekipe javne vatrogasne postrojbe. Ovog nas puta, ništa neće iznenaditi!

Zagreb se jutros probudio pod debelim pokrivačem snijega. Snijeg i niske temperature, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, nastavit će se i u vrijeme vikenda. No, razloga za brigu nema, jer sve su zagrebačke službe u potpunosti spremne.

– Ponovit ću samo da imamo najbolju zimsku službu u ovom dijelu Europe, ako ne i u cijeloj – kazao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

– Temperature bi se za vikend mogle spustiti na -15 i niže zato ceste prije toga moraju biti polizane, posaugane i spremne za ponedjeljak kada odrasli moraju na posao, djeca u škole…

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, upozoravaju kako sezona požara počinje upravo sada.

– Ovog vikenda počinje sezona požara. Ljudi pojačano griju jer su temperature niske, a tada nažalost imamo i povećani broj smrtnih slučajeva i velikih materijalnih šteta. Konstantno smo u kontaktu sa Zagrebačkim holdingom i Uredom za hitna stanja i sukladno tome, ekipe su spremne – izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih te pozvao na dodatni oprez:

– Održavajte svoje dimovodne kanale, plinske i električne instalacije ispravnima. Neka to rade ovlašteni servisi kako bismo imali što manje ‘sam svoj majstor ljudi’.

Uz ovako marljive ekipe Zimske službe te vatrogasne postrojbe, bezbrižno možemo dočekati vikend koji je pred nama.