Nakon božićnica, osigurane i uskrsnice za samoborske umirovljenike

Nakon što je gotovo dvije tisuće umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor obradovat će ih i uskrsnicama povodom nadolazećeg blagdana. Za isplatu uskrsnica osigurano je 560.000,00 kuna u gradskom proračunu

Foto: Ilustracija

To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200, 300 ili 500 kuna.

Pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima. Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika u terminu od 1. do 9. ožujka ove godine. Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor), a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr.  Uz popunjene obrasce obavezno je priložiti kopiju osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine. Svaki umirovljenik obvezan je prijaviti mirovinska primanja po tuzemnoj i inozemnoj osnovi.

Isplata uskrsnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 19. ožujka do 16. travnja ove godine. Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01 3378 132.

Izvor: www.samobor.hr