U Tomaševićevoj 12 po prvi je put organizirana akcija darivanja krvi

Povodom obilježavanju nacionalnog Dana darivatelja krvi, 25. listopada, u Tomaševićevoj 12, organizirana je akcija darivanja krvi

U prostoru Udruge darivatelja krvi, u Tomaševićevoj 12, po prvi je put održana akcija darivanja krvi. Odaziv je bio i više nego odličan, 69 je građana pristupilo ovom plemenitom činu, dok njih 17 nije zadovoljilo određene predispozicije. Ipak, zbog loše demografske slike, sve je više starijih osoba koje krv, nažalost, ne mogu dati, a sve manje onih koji su to sposobni učiniti.

– Upravo zbog toga dolazimo do velikog problema jer postoji povećana potreba za krvi (više operacija, više bolesti), a manje je onih koji bi krv mogli darivati. Stoga je važno koristiti svaki trenutak i promovirati važnost darivanja krvi. Moramo poticati naše građane na taj plemeniti čin – rekao je Tomislav Glušić, predsjednik Udruge darivatelja krvi.

Tristo trideset i četiri. Točno toliko je puta Jadranko Račić nesebično darovao svoju krv drugima, a ako mu zdravlje dopusti, želja mu je da ta brojka naraste i do četiri stotine.

– Za mene taj čin znači puno. Odvojiti sat vremena kako biste spasili nečiji život – jednostavno predivno – kazao je Jadranko Račić, dobrovoljni darivatelj krvi.

Čelnik metropole i sam je bio jedan od darivatelja, međutim, kako i sam kaže, loše zdravlje je to koje ga je spriječilo da bi to mogao činiti i dalje.

– Nema granice i nema zapreke za činiti dobro djelo. Najplemenitiji ljudi ovog grada, upravo su oni koji nesebično daju dio sebe, daju svoju krv za druge. I ja sam to činio dok me zdravlje nije spriječilo – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

I zato, dođite svi u već svima dobro znanu Petrovu 3 i darujte svoju krv za spas tuđeg života!