On može pomoći u razrješenju Klicina ubojstva!

Autor: Jelena Đukanović 7/8/2015 22:54

Policijska uprava zagrebaačka predstavila je fotorobot muškarca koji može pomoći u razrješavanju ubojstva Vinka Žuljevića Klice koje se dogodilo 3. svibnja ove godine u Sesvetama. Istovremeno, ponuđene su i novčane nagrade za informacije o ubojstvima na Žutom Bregu i Ulici Drage Gervaisa od 50 i 70 tisuća kuna.

Najmanji broj kaznenih djela u posljednjih deset godina

U prvom polugodištu 2015. godine zabilježeno je 7.773 kaznenih djela. Na konferenciji za novinare stanje sigurnosti u proteklih šest mjeseci uspoređeno je s prošlogodišnjim.

– Kriminalitet je u padu od 2,8 posto naspram prošle godine. Razrješenost je ostala na polovici prijavljenih djela što iznosi 49,8 posto, to je u odnosu na prošlu godinu za 3,3 posto bolje – rekao je Goran Burušić, načelnik Policijske uprave zagrebačke.

– Postotak razrješenosti u odnosu na kaznena dijela protiv života i tijela iznosi 89 posto, dok kod kaznenih djela protiv spolnosti iznosi 92,5 posto – izjavio je Danijel Žugel, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Dok se bilježi pad tučnjave na javnim mjestima i broj prekršaja iz domene obiteljskog nasilja, u porastu je uporaba droga i alkohola na javnim mjestima.

No, bez obzira na pozitivne rezultate, iz Policijske uprave upozorava se građane na dodatni oprez. S obzirom na to da dolazi vrijeme godišnjih odmora, savjetuje se pojačani oprez s osobnim podacima i vlastitom imovinom te instalacija alarmnih, kao i sustava videonadzora.